BELKIN TuneCast II Mobile FM transmitter

Sivu: 1

BELKINTuneCast II Mobile FM transmitter

Belkinin valmistama signaalinsiirrin, lähettää mp3 soittimesta johdetun musiikin radiotaajuudella eteenpäin. Jolloin oman mp3 soittimen sisältämää musiikkia, on mahdollista kuunnella, minkä tahansa radion kautta, ilman minkäänlaista fyysistä liitäntää.

Laitetta silmäillessä sopivia käyttökohteita tuli mieleen lukuisia: Omat musiikit vaivattomasti, töihin, autoon, kaverille, sekä omalta tietokoneelta stereoihin. Pitää siis vain selvittää, kuinka laite nämä toiveet täyttää?

Belkin

Laite on pakattu kuumaprässättyyn muoviin, ja itse laite hyvin esillä. Paketin avaaminen ehjänä ei onnistunut, mutta väliäkö tuolla.

Belkin2

Sisältä paketista löytyy: Itse laite, 2kpl AAA-paristoja sekä, autokäyttöön muuntaja. Käyttöohje useammallekin kielelle, mutta jälleen pohjoinen suomemme on päätetty unohtaa.

Käyttöohje suomeksi:

 • Viritä vastaanottava radio jollekin vapaalle taajuudelle, jolta ei tule lähetystä.
 • Kytke soitin lähettimeen, aseta soittimen äänenvoimakkuus riittävän suureksi, jotta laite käynnistyy automaattisesti. Laitteessa ei siis ole virtakatkaisijaa.
 • Aseta nuolinäppäimillä laitteeseen sama taajuus, jonka asetit vastaanottimeen. Paina menua, tallentaaksesi. Voit tallentaa 4 eri taajuutta, joita selataan menu näppäimellä.
 • Kuuntele!
 • Käyttökokemukset:

  Töissä:

  Työskentelen metalliteollisuudessa, joten useita häiriötekijöitä työympäristöstä löytyy. Hitsauslaitteiden arvelin olevan pahin uhka laitteen häiriöttömälle toiminnalle, mutta niillä ei ollut mitään vaikutusta. Kuuluvuus osoittautui riittävän hyväksi; laite heitettynä viritinvahvistimen päälle ei eroa laadussa normaaliin radiosignaaliin huomaa. Nyt voin vaivatta viedä ”mustaa surmaa” työpaikalle työkavereiden sekä omaksi ilokseni, täysin vaivatta, eikä metallipölykään haittaa, kun pakkaa laitteen ja soittimen minigrip-pussiin

  Työssä toimivuudesta siis ehdoton plussa

  Autossa: Autossa toimivuus jakautuu hieman: Auton antennin toiminnalla ja sijainnilla on suurempi merkitys. Lähetin toimi Mersussa tyydyttävästi, mutta ei Nissan Almerassa. Almeran kohdalla täytyy kuitenkin antaa hieman anteeksi, sillä ko. auton antennia on ”tuunattu” sen verran rankasti, että toimivuus ei ole paras normaaliakaan radiota kuunnellessa. Laite siis toimii autossa, jos kaikki on kunnossa. Joissakin autoissa, joissa on antenni takana katolla; kuuluvuus saattaa aiheuttaa ongelmia. Ongelma voidaan poistaa haaroittamalla soittimen perästä toinen antennijohto, joka on sisätilassa esim. kojetaulun sisällä piilossa.

  Autossa toimivuus siis plussa jälleen

  Kotona: Kotioloissa laitteen soveltuvuus äänen siirrosta tietokoneelta stereoihin, toimii, mutta vain jos laitteiden välillä ei ole yli 1.5m matkaa. Lähetyssignaali on heikko, johtuen lainsäädännön asettamista rajoituksista. Musiikin siirto huoneesta toiseen laitteen avulla ei siis onnistu. Omaan käyttööni se sopii kyllä. Kunnon antennilla lähetysmatkaa pystyy kyllä pidentämään jonkin verran.

  Kotona toimivuudesta siis plussa

  Toiminnan kannalta osoittautui parhaaksi pitää mp3-soittimen äänenvoimakkuus suurella, sekä 107,9Mhz taajuuden käyttö. Tällöin ei häiriöitä esiintynyt.

  Belkin3

  Loppusanat:

  Belkinin valmistama TuneCast II mobile fm transmitter, on laite jolle löytyy ainakin meikänörtiltä lukuisia käyttökohteita. Pienikokoisen laitteen avulla vie vaivattomasti rokkia töihin, tai nyyhkyviisuja tyttöystävän luokse kynttiläillalliselle. Hintaa laitteella on n. 39eur, ja sitä on saatavilla ainakin Gigantista ja Verkkokauppa.comista.

  Omat odotukseni laite täytti, pitää kuitenkin muistaa, että lähetysvoimakkuus on laitteessa heikko. Käyttöä edellyttää siis että vastaanottavassa radiossa on kaikki kunnossa. Paristot kestävät n. työvuoron, joten paristokäytössä ladattavat patterit suositeltava lisähankinta. Laitteella on myös rajoitettu elinikäinen takuu.

  Zorron lisäys: Oman kokemukseni perusteella laite ei valitettavasti sovellu esim. GPS-navigaattorin ääniohjauksen radiolle siirtämiseen, koska riittävän pitkän hiljaisuuden aikana belkin sammutti itsensä ja seuraavat ohjaukset jäivät kuulematta.

  Sivu: 1


  Tumpero - 4.7.2007

  © Finnish Hardware Group | All rights reserved