Benq FP91GX 19”

Sivu: 1 2 3

Dvi- ja vga-liittimet sijaitsevat vierekkäin näytön takana ja kaapeleiden kytkeminen niihin onnistuu vaivatta; DVI-liitin tosin sijaitsee lähellä jalustaa, jolloin pientä sorminäppäryyttä tarvitaan, kuitenkaan mitään ongelmaa se ei tuota. Jalustassa oleva kaapelilukko pitää johdot siististi nipussa, jolloin ne pysyvät hyvin piilossa etupuolelta katsottaessa, tämä antaa oman lisäyksensä siistiin ulkonäköön.

Näytön säätövalikko

Valikosta kaikki säädöt löytyvät helposti, selkeämpää ei niiden toiminta voisi ollakaan.

Valikko on suppea, mutta kaikki tarvittava sieltä kuitenkin löytyy. Gammaa ei voi säätää näytöstä itsestään, mutta tätä mahdollisuutta tämän hintaluokan näytöistä harvemmin löytyykään, joten puutteeksi sitä ei voi sanoa. Näytönohjaimen ajureista säätämällä lopputulos on kuitenkin sama.

Tehdasasetuksilla värit ovat reippaasti pielessä, joten kannattaa uhrata hetki aikaa niiden säätämiseen. Cd-levyltä löytyneellä säätöohjelmalla en havainnut olevan väreihin minkäänlaista vaikutusta, parhaan tuloksen saa kun säätää ne kohdalleen itse. Henkilökohtaisesti ei näytön värien kohdalleen saaminen ole ollut koskaan näin hankalaa, joko olen liian tarkka tai sitten en osaa, mutta jouduin käyttämään yli 2 tuntia että sain värit tyydyttävästi kohdalleen. Väritoistoltaan näyttö on keskinkertainen.

Valovuoto

Valovuotoa voidaan pitää yhtenä lcd-näyttöjen ”ominaisuutena”, joissain näytöissä sitä vain on enemmän kuin toisissa. Kuvassa näkyy kuinka näytön ollessa ”musta”, kajastaa taustavalo reunoilta, ja ”vuotaa” valoa. Valokuva vääristää totuutta hieman, todellisuudessa vuoto on suurempi, ja havaittavissa jo melko vaaleallakin taustalla. Tosin pitääkö sitä häiritsevänä, on täysin makuasia. Moni ei seikkaa välttämättä havaitse lainkaan.

Sivu: 1 2 3


Tumpero - 1.12.2006

© Finnish Hardware Group | All rights reserved